Coördinatie & Organisatie BHV Oefening

Stelt u zich eens voor: het brandalarm gaat af en al uw medewerkers of bezoekers lopen verward door elkaar heen. Waar is de dichtstbijzijnde uitgang? Door de rookontwikkeling ziet niemand meer iets. Er ontstaat paniek en een duwpartij bij de uitgang is het gevolg. Het is daarom van belang dat uw medewerkers weten hoe zij moeten handelen bij een ontruiming van het gebouw. Dit doet u door regelmatig een ontruimingsoefening te houden. KOLK Veiligheid kan u helpen met het coördineren en organiseren van zo’n ontruimingsoefening en/of andere oefeningen op het gebied van uw bedrijfshulpverleningsorganisatie, zodat uw BHV’ers vertrouwd raken met hun taken, waardoor een ontruiming veiliger en sneller zal verlopen. Hierbij kunnen wij direct  uw ontruimingsplan en interne procedures toetsen.

Wat te doen na de ontruimingsoefening?

Naast  de ontruimingsoefening worden uw bedrijfshulpverleners getraind hoe zij de oefening moeten begeleiden en registreren. Na afloop van de ontruimingsoefening zal er een evaluatie plaatsvinden tussen onze adviseur van KOLK Veiligheid en de BHV’ers. Verbeterpunten uit de oefening kunnen direct opgepakt worden en geïmplementeerd worden in het proces en gebruikt worden voor een volgende ontruimingsoefening.

Wie coördineren de ontruimingsoefening?

Onze gekwalificeerde adviseurs zijn allen ervaren instructeurs, ontruimingsbegeleiders en hebben erg veel ervaring in ontruimingen op kantoren, scholen, rijksgebouwen en in de gezondheidszorg.

Wat zijn de kosten van een ontruimingsoefening?

Een ontruimingsoefening is altijd maatwerk, maar wij hanteren een gunstig tarief. Tijdens de voorbereiding van de oefening kan één van onze instructeurs een rondgang maken door uw bedrijf en (brand)preventief advies geven.

Hoe ziet een ontruimingsoefening eruit?

Er zijn diverse soorten oefeningen mogelijk afhankelijk van uw wensen en specifieke omstandigheden.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Table-Top oefening
  • Communicatie- en opkomstoefening
  • Aangekondigde ontruimingsoefening
  • Onaangekondigde ontruimingsoefening
  • Multidisciplinaire (ontruimings)oefening

Evaluatie

Na afloop van een (ontruimings)oefening is er altijd een korte evaluatie met alle betrokkenen, gevolgd door een uitgebreide evaluatie met alleen de bedrijfshulpverleners.

Verslag Ontruimingsoefening

Na afloop van de ontruimingsoefening zal er een rapportage van de (ontruimings)oefening opgesteld worden door onze adviseurs. Dit schriftelijk verslag dient als onderlegger voor toekomstige oefeningen en als input voor de nieuwe BHV-herhalingsopleidingen. Bovendien bevat deze rapportage leerpunten voor de bedrijfshulpverleningsorganisatie en het ontruimingsplan van uw bedrijf. Hiermee kunt u tevens aantoonbaar maken voor de verzekeraar en wetgever,  dat u voldaan heeft aan de wettelijke verplichting tot het organiseren van een ontruimingsoefening.