Nederlandse Reanimatie Raad

Reanimatie & AED

Deze BLS-AED opleiding betreft het leren reanimeren en bedienen van een automatische externe defibrillator (AED). Steeds vaker zijn AED’s op openbare plaatsen te vinden, in winkelcentra, op stations, bij sportverenigingen, op scholen en in woonwijken. Onze instructeurs zijn gecertificeerd namens de Europese- en de Nederlandse Reanimatieraad (ERC & NRR).

Wat leert u?

Tijdens een reanimatietraining leren we u volgens de NRR/ERC richtlijnen effectief omstanders om hulp te vragen, het beoordelen van het bewustzijn en de ademhaling van een slachtoffer en het alarmeren van hulpdiensten. Uiteraard wordt er veel aandacht gespendeerd aan de daadwerkelijke reanimatie, dus het toedienen van borstcompressies (de hartmassage) aan een slachtoffer en het beademen van een slachtoffer. Ook leert u een automatische externe defibrillator (AED) te bedienen. Ten slotte leert u een slachtoffer in de stabiele zijligging te leggen en de vitale tekenen van leven te bewaken. Dit wordt in verschillende situaties geoefend, dus zowel als u alleen bent als met meerdere personen.

Bij deze cursus worden de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) gehandhaafd, waarbij na vier uur een officieel NRR certificaat wordt uitgereikt.

Vergoeding namens Zorgverzekeraar

Wist u dat veel Zorgverzekeraars EHBO cursussen en reanimatie-opleidingen een warm hart toedragen en deze cursussen en/of opleidingen (deels) vergoeden?

Certificering

Certificering namens de Nederlandse Reanimatie Raad.

DAN

In de DAN Basic Life Support (BLS) opleiding  traint men niet alleen in het reanimeren van een slachtoffer met een circulatiestilstand, maar kan de deelnemer ook voorkomen dat iemand in die toestand geraakt. Uitwendige bloedingen, verstikking en shock kunnen tot ernstige hart- en ademhalingsproblemen leiden. De DAN BLS cursus bereidt je voor op het correct reageren als er zich een ongeval voordoet.

Wat leert u?

Volgens de DAN duik- en ongevallenstatistieken worden meer dan 10 procent van alle fatale duikongevallen worden direct veroorzaakt door een hartkwaal. Deze opleiding leert duikers en andere geïnteresseerden om zorg te verlenen bij een plotselinge hartstilstand waaronder de inzet van een automatische externe defibrillator (AED). Onze instructeurs zijn gecertificeerd namens de DAN Europe.

Bij deze cursus worden de richtlijnen van de DAN gehandhaafd, waarbij na zes uur een officieel DAN Europe certificaat wordt uitgereikt.

Vergoeding namens Zorgverzekeraar

Wist u dat veel Zorgverzekeraars EHBO cursussen en reanimatie-opleidingen een warm hart toedragen en deze cursussen en/of opleidingen (deels) vergoeden?

Certificering

Certificering namens de DAN Europe.